A bölcsődéről Vissza

 

Búzavirág bölcsőde

 

7400 Kaposvár, Búzavirág u. 20.​


Férőhelyek száma: 38 fő
Nyitvatartási idő:  06:30 - 17:00

E-mail:buzavirag.bolcsode@kaposvarigesz.hu         

​Telefon:  +36 82 320 357

​Bölcsőde vezető: Szeremlei Csilla

Az alapítvány neve: Manócska Alapítvány 
Az alapítvány adószáma: 18779831-1-14
Az alapítvány bankszámla száma:   Manócska alapítvány számlaszám: 670 00069-11038353                                       
Támogatásukat előre is köszönjük, a gyermekek nevében a kuratórium tagjai és a bölcsőde dolgozói!

 

Bemutatkozó videónk a linkre kattintva érhető el: 

https://www.youtube.com/watch?v=IYDN10t5JGU&t=11s

 

 

 

KAPOSVÁR BÚZAVIRÁG BÖLCSŐDE RÖVID TÖRTÉNETE
 

Intézményünk, a Búzavirág Bölcsőde 1981.ben kezdte meg a működését. Jelenleg 38 férőhellyel, három csoport, összesen 6 szakképzett kisgyermeknevelő várja a gyerekeket. Csoportszobáink a gyermekek életkori sajátosságaihoz alkalmazkodva, biztonságosan kialakítottak, lehetőséget adva a változatos játéktevékenyéghez. A szobákból az udvarra lehet jutni, ahol biztosítva van a szabad levegőn való alvás és játék.

A gyermekélelmezést 2004.októberétől a MenzaMinta Kft. látja el, ők szállítják a készételt bölcsődékbe.

Intézményünkben szülők és kisgyermeknevelők összefogása révén létre hoztuk a Manócska Alapítványt, melynek célja a bölcsődei ellátás színvonalának emelését segíteni, pályázatok útján egyre korszerűbb és esztétikusabb környezetet biztosítani a gyermekek mindennapjaihoz.

Bölcsődénk a nevelés-gondozás egységes feladatain túl nagy hangsúlyt fektet az egészségmegőrzésre. 2012-től sószobával bővültünk, melyet a bölcsődébe járó gyerekek rendszeresen igénybe vesznek, többek között a felsőlégúti megbetegedések megelőzése és kezelése céljából.

Nevelési programunkon belül kiemelt célként kezeljük a ránk bízott gyermekek egészséges mozgásfejlődésének elősegítését is. Az udvari és csoportszobai játékidőn kívül, egy torna szoba ad lehetőséget a mozgás igény kielégítésére. Itt nagymozgást fejlesztő eszközök segítségével teremtjük meg, hogy a mászás, kúszás, ugrálás, szökkenés, futás közben izmaik erősödjenek, egyensúlyérzékük fejlődjön, mozgásszerető egészséges gyermekekké váljanak.

 

Célunk egy olyan nyugodt, szeretetteljes környezet megteremtése, melyben a szülők nyugodt szívvel ránk bízhatják legféltettebb kincsüket!