A bölcsődéről Vissza

Százszorszép bölcsőde

7400 Kaposvár, Somssich Pál u. 10.​


Férőhelyek száma: 38 fő
Nyitvatartási idő:  06:30 - 17:00

E-mail: szazszorszep.bolcsode@kaposvarigesz.hu                                         

Telefon:  +36 82 314 459

Bölcsőde vezető: Hegedüsné Varga Renáta
Az alapítvány neve: Katicabogár Bölcsődei Alapítvány
Az alapítvány adószáma: 18776261-1-14
Az alapítvány bankszámla száma: 508 002 521 544 5005 - Szigetvári Takarékszövetkezet Kaposvári Fiókja​
Támogatásukat előre is köszönjük, a gyermekek nevében a kuratórium tagjai és a bölcsőde dolgozói!

 

Bemutatkozó videónk a linkre kattintva érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=tYs1Gey6k4k&t=36s

 

​​

 

                                                           Százszorszép bölcsőde története 

 

Az intézmény 38 férőhellyel működik, eredetileg is bölcsődének épült 1954-ben, mely három nevelési-gondozási egységből áll, 3 csoportszobával és hozzá közvetlenül kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel, fürdőszobával, gyermeköltözővel, valamint udvarral. Az épület építészeti adottságai miatt csak vegyes csoportok nevelésére, gondozására van lehetőség. Fontosnak tartjuk az egyéni képességek kibontakoztatását. A szülők  elvárásainak, igényinek megfelelően neveljük, gondozzuk a gyermekeket.

Mozgás, mint bölcsődénk fő arculata

Fontos feladatunk, hogy megőrizzük, felkeltsük a gyermekek mozgáskedvét. Lényege a megfelelő motiváció, a mozgásos tevékenységek pozitív megerősítése. A mozgáshoz megfelelő feltételeket teremtünk, hogy a mászás, kúszás, ugrálás, szökkenés, futás közben izmaik erősödjenek, egyensúlyérzékük fejlődjön, mozgásszerető egészséges gyermekké váljanak. A kellemes légkörben örömmel végzett mozgás szokássá, élménnyé válik. Nevelési programunkon belül éppen ezért kiemelt célként kezeljük a ránk bízott gyermekek egészséges mozgásfejlődésének elősegítését.

,,Bölcsis” túra

Minden évszakban rendezünk bölcsődei túrát, melyről tájékoztatjuk a szülőket. Ez a túra remek alkalom arra, hogy a szülők és a kisgyermeknevelők között bensőségesebb kapcsolat, szorosabb együttműködés alakuljon ki. Hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre, és a természet szeretetére. A mozgáson kívül lehetőség adódik az évszakok változásának megfigyelésére, a növény és állatvilág megismerésére, termények gyűjtésére, friss forrásvíz kóstolására, szánkózásra.

Mottónk:

 „Gyalogolni mindenki tud, gyalogolni egészséges, gyalogolni jó. A gyaloglást minden életkorban el lehet kezdeni.”