A bölcsődéről Vissza

Tulipános bölcsőde

7400 Kaposvár, Petőfi u. 18

Férőhelyek száma:  104 fő                

Nyitvatartási idő:  06:30 - 17:00

E-mail: tulipanos.bolcsode@kaposvarigesz.hu

Telefon:  +36 82 320 717  mobil: 0670/383-7847

Bölcsőde vezető: Belovics Anita 

 

Bemutatkozó videónk a linkre kattintva érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=R10-jFb8DmE

 

 

Tulipános bölcsőde története

 

1975. 02. 25-én 120 kisgyermek és szülő örömére megnyitotta kapuit Kaposváron a Petőfi utcai Bölcsőde. Könnyűszerkezetes, osztrák, előre gyártott elemekből, a város központi helyén épült. Jellegzetes tulipán formájú díszítése miatt kezdettől fogva „tulipános bölcsődének” ismerik, említik. Jelenleg 104 férőhelyes a bölcsődénk.  Személyi állományunk jól képzett kisgyermeknevelő szakemberekből áll, akik felsőfokú képesítéssel rendelkeznek. Bölcsődénk a kisgyermeknevelő szakemberképzés gyakorlati oktatásában terepintézményként szolgál.

Intézményünk az új szemléletű, kompetencia alapú bölcsődei nevelés képviselője. Nevelési-gondozási elvünk a „szeretet”, melyet a gondoskodás és törődés, a feltétel nélküli elfogadás, a felelősség, valamint a másik megismerésének igénye jellemez.

Intézményünkben a gyermekeket tisztelet és megbecsülés övezi. Fontosnak tartjuk a másság elfogadását és elfogadtatását, az élmény alapú kompetenciamotívum fejlesztésével az egyéni, szociális és kognitív képességek kibontakoztatását.

Célunk, egy szeretetteljes, biztonságos, családias légkör kialakítása, ahol minden gyermek saját képességei szerint fejlődhet, megtapasztalhatja az önfeledt, szabad játék örömét, élmény és fantázia világa gazdagodhat, mely képessé teszi őt a későbbi kreatív gondolkodásra, továbbfejlődésre.