MEGÚJULTAK ÉS ÚJ JÁTÉKOKAT, BERENDEZÉSEKET IS KAPTAK KAPOSVÁR BÖLCSŐDÉI Vissza

MEGÚJULTAK ÉS ÚJ JÁTÉKOKAT, BERENDEZÉSEKET IS KAPTAK KAPOSVÁR BÖLCSŐDÉI

MEGÚJULTAK ÉS ÚJ JÁTÉKOKAT, BERENDEZÉSEKET IS KAPTAK KAPOSVÁR BÖLCSŐDÉI

2018. 08. 29., szerda, 13:14

151 millió forintból megújultak Kaposvár bölcsődéi. Az infrastruktúra-, és eszközfejlesztések mind az öt intézményben megvalósultak.

Kaposvár célja, hogy egyre több kisgyermek szülessen a városban, egyre több szülőnek legyen lehetősége arra, hogy a bölcsődei ellátást igénybe véve tudjon visszatérni munkahelyére.

– Kaposvár számára a gyerekek a legfontosabbak, ezért is hívtuk életre a Gyarapodó Kaposvár Programot, ami a letelepedést és a családalapítást támogatja városunkban. Ezért fordított Kaposvár a Németh István Programnak köszönhetően 151 millió forintot bölcsődei fejlesztésre, melynek eredményeit most itt láthatjuk, és melyeknek együtt örülhetünk – mondta Szita Károly a nemzetőrsori Tátika Bölcsődében szerdán, ahol átadták az elkészült beruházásokat. A polgármester hozzátette, hogy a város 5 bölcsődéjébe csaknem 300 kisgyermek jár, és remélhetőleg a jövőben további csoportokat indíthatnak, sőt újabb bölcsőde építése is indokolt lesz.

Csóligné Szlicki Katalin, szakmai vezető elmondta, hogy a mind az öt bölcsődét érintő fejlesztési munkálatok során korszerűsítették az épületeket, új játékokat, eszközöket vásároltak. A tervek szerint a jelenlegi férőhelyszám is bővülhet az év végén vagy legkésőbb a jövő év elején, amire 60 millió forintot költ a város.

Kérdésünkre Dér Tamás alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy a szülőknek a biztonság a legfontosabb, ezért mindenkinek jó hír, hogy a felújításokkal sikerült még inkább olyan feltételeket teremteni, hogy a környéken élő és a távolabbról érkező gyerekek szülei nyugodtan hagyhatják a bölcsődéinkben gyermekeiket, tudván, hogy jó körülmények és gondos kezek között vannak a kicsik.

A múlt hétvégén ugyancsak a bölcsis korosztályé volt a főszerep a Városligetben, ahol családi napra várták a családokat. A rendezvényen zenés, játékos programokkal vártak mindenkit, voltak játszóeszközök, mászókák, trambulin, kézműves foglalkozások, és azt is kipróbálhatták a szülők, hogyan lehet egyszerűen, egészséges ételeket főzni a családnak.